top of page

Kuka Jakob Valdma?

Olen Virosta kotoisin oleva, 1987 syntynyt yleis- ja erikoistuva työterveyslääkäri ja perheenisä. Opiskelin lisensiaatiksi Tarton yliopistossa, mutta jo opiskeluaikana kävin lääkärikandina tekemässä keikkoja Suomessa. Rakastuin palavasti suomalaisiin, kulttuuriin sekä tieteen ja terveydenhuollon mahdollisuuksiin.

 

Ensimmäinen laiva valmistumisen jälkeen kesällä 2012 toi minut Suomeen, josta olen löytänyt vakituisen uuden kodin. Olen tehnyt yleis- ja työterveyslääkärinä työtä hyvin monissa eri paikoissa: terveyskeskuksissa, päivystyksissä, palvelukodeissa, kotihoidoissa, yksityisillä lääkäriasemilla, työterveyshuolloissa sekä psykiatrian osastolla. Viimeiset vuodet olen ollut pääasiassa yksityisen sektorin työterveyslääkärinä.

 

Olen henkilökohtaisesti testannut varmaankin kaikkia mahdollisia ruokavalioita, mitä on olemassa. Silti vielä useiden vuosien jälkeen myönnän oppivani ravitsemuksesta ja ihmisen elimistön fysiologiasta lisää joka päivä. 

Intressejäni elintapalääketiedettä kohtaan vievät ongelmat, joita olen nähnyt vuosien varrella työssäni. Tehokkaiden uusien lääkkeiden myötä lääketiede on tukeutuu liikaa lääkkeisiin. Tämä ajatusmaailman muutos näkyy myös potilaissa. Todellisuudessa lääkkeiden vaikutus suurimpaan osaan sairauksista on vahvasti yliarvostettu. Varsinkin, jos puhutaan elintapasairauksista, jotka ovat ylivoimaisesti isoin elämänlaatua haittaava ja tappavin sairausluokka. Unohdamme hoitaa näiden juurisyitä - elintapoja, ravitsemusta, unta ja kuormitusta. Lääkitys lievittää oireita tai parantaa hivenen laboratoriolukemia, mutta se ei juurikaan auta sairauden hoidossa. Ainoastaan kokonaisvaltainen hoito ja ajattelutapojen muutos auttaa.

Olen ottanut henkilökohtaiseksi tehtäväkseni kehittää ja tarjota kokonaisvaltaista inhimillistä hoitoa ja valmennusta elintapasairauksista kärsiville tai sen riskissä oleville. Teen sitä suurella intohimolla ja rakkaudella.

Minä en ole valmis, ei kukaan ole. Haluan toimia asiakastyössä oppiakseni uutta lääketieteestä. 

Oppiminen lääkärinä tai valmennusyrittäjänä ei ole minulle pakkopulla, vaan elämäntapa. Haluan uusia ideoita, oppia uutta, ja ammentaa tietoani muille ihmisille. 

Työni on näyttöön perustuvaa ja objektiivista. 

Haaveni on se, että Suomessa on jonain päivänä erillinen elintapahoidon erikoistumisala lääkäreille.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

bottom of page